неделя, 27 октомври 2013 г.

Борусия (Дортмунд) изрази почит към ФК Шефийлд

Където е започнал футболът. Малко преди мача от Шампионската лига срещу Арсенал, делегация от Борусия (Дортмунд) пътува до Шефийлд, домът на първия в света футболен клуб, за да научи повече за футбола и да добие опит от първа ръка от дългогодишна традиция.

Няколко неравности тук, няколко локви там – разбира се, вали. Но теренът е тучно зелен, с двете врати и изкривените греди, които обогатяват чаровния характер на мястото. В единия край има малка тераса, а в другия е огромната кръчма на клуба – добре дошли във ФК Шефийлд, най-старият футболен клуб в света.

Жълто-черните“ срещат „черно-червените“

За нас е важно да покажем, че винаги се интересуваме от традициите и историята на футбола. Знаем откъде идваме“, каза треньорът на Борусия Юрген Клоп преди пътуването на отбора към Англия. По тази причина преди мача от Шампионската лига срещу Арсенал, малка делегация от Борусия (Дортмунд), в чийто редици беше директорът по продажбите и маркетинга Карстен Крамер, отпътува към Шефийлд, за да научи повече за корените на спорта, който всички ние обичаме толкова много. Двама приятели основават ФК Шефийлд през 1857 г и създават първите правила. Клубът участва и в първото дерби, което се играе през 1860 г срещу ФК Холам, чието игрище има наклон и до днес.

Искахме да посетим люлката на футбола и да намерим вдъхновение. В крайна сметка всичко започва тук в Шефийлд и ние в Борусия (Дортмунд) сме посветени на традицията“, заяви Карстен Крамер. Въпреки че сега клубът се състезава в осмото ниво на английския футбол, има паралели между двата отбора. Ценностите на Шефийлд са базирани на уважението и честността, без значение от социален корен, националност, религия, пол или възраст – ценности, които се споделят и от „черно-жълтото“ семейство на БВБ – събрани заедно от любовта си към футбола.
Свързване на традиции

Пътуването до Шефийлд първоначално беше планирано преди финала на Шампионската лига тази година на „Уембли“ в Лондон. Карстен Крамер обясни, че срещата не трябва да е краят на историята: „От двете страни мислим как може да циментираме приятелството си и да подкрепяме ФК Шефийлд“. Традициите се свързват. „Горди сме да считаме Борусия (Дортмунд) към своите приятели, много немски фенове често ни посещават“, заяви Ричард Тимс, президент на ФК Шефийлд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар