четвъртък, 31 октомври 2013 г.

В Сърбия: Легендата на футбола Стоичков иска в Цървена звезда


Христо Стоичков даде интервю за сръбското издание „Наше новине“, в което изразява желание да бъде треньор на Цървена звезда и изтъкна, че би говорил с Драган Джаич за работа, ако президентът на клуба го потърси.

Славиша Стоянович от дълго време е готвен за смяна заради лошите резултати, както и за лошата игра. Медиите от няколко дни спекулират с няколко имена, а след интервюто на Христо Стоичков за „Наше новине“, в което фактически той също се кандидатира за поста списъкът за потенциални нови треньори на Звезда се увеличи с едно голямо футболно име.

Камата“ разкри, че още по времето на президента Драган Стойкович Пикси е водил разговори за работа в Звезда, но не отхвърля възможността да започне и в сегашния период.

Пикси ми е приятел. Истина е, че сме водили разговори, но до сътрудничество не се стигна, защото той търсеше по-опитен треньор. От тогава доста неща се промениха. И аз съзрях. Би било добре Джая да се сети за мен сега, когато вече имам успехи като треньор. Разбира се, готов съм за разговор с човек като него. Драган знае как се прави добър отбор и успешен клуб. Не знам дали Звезда търси нов треньор, но мога да ви кажа, че често съм в Белград и кой знае, може в бъдеще да се отвори възможност да дойда в Звезда“, споделя Стоичков.

Треньорската кариера на Ицо започва през 2004 г, като треньор на националния отбор на България, задържайки се на поста до 2007 г. После за кратко води Селта (Виго). Без работа е до юни 2009 г, когато застава начело на Мамелоди Сънданс от ЮАР, в който не се задържа пълна година. След това поема Литекс, който треньорства за година и половина. Последният му клуб е ЦСКА (София), но напуска преди да го изведе в официален мач, заради финансовите неуредици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар