петък, 15 август 2014 г.

Колумбийски адвокат съди ФИФА за 1 милиард евро за съдийските гафове на Световното

Колумбийски адвокат обяви, че планира да съди ФИФА за 1 милиард евро за "морални щети" причинени от съдийството на Световното първенство в Бразилия. Според Аурелио Хименес неадекватните решения на Карлос Веласко Карбайо в 1/4-финала между Бразилия и Колумбия са му причинили стрес, в резултат на който е бил откаран в болница заради сърдечни проблеми.

Испанският рефер Веласко Карбайо отнесе критики за представянето си в мача, който беше изпъстрен с опасни влизания, включително и това на Хуан Сунига в гърба на Неймар, което доведе до пукнат прешлен и край на участието на бразилеца на турнира.

"Почувствах се много зле, сърцето ми беше разбито, сърдечният ми ритъм се наруши и роднините ми ме заведоха в спешното отделение в болницата. Бях заобиколен от внуците си, които много плакаха", споделя 74-годишният Хименес пред Би Би Си.

"Реших да съдя ФИФА в колумбийския съд, защото изминалото Световно първенство в Бразилия предложи много грешки свързани със съдиите, които ощетиха много държави и техните селекции, включително и Колумбия. Още повече съдиите на ФИФА причиниха големи морални щети на Чили, Уругвай, Колумбия, Англия, Мексико и Коста Рика. Имам свидетелски показания на футболни звезди като Пеле, Диего Марадона, Давид Оспина, Хамес Родригес и международни рефери, които изгледаха видеоматериали от Бразилия - Колумбия", допълва адвокатът.

Колумбия загуби с 1:2 от домакина, който по-късно загуби тежко от бъдещия шампион Германия на 1/2-финалите.

Хименес твърди, че ще дари всички пари, които спечели по делото на правителствена програма в подкрепа на децата в Колумбия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар