петък, 15 август 2014 г.

Симеоне: Атлетико има страхотна атака

Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне вярва, че отборът му има страховита атака преди началото на новия сезон. Шампионът на Испания се раздели с Диего Коща и Давид Вийя през това лято, но привлече Марио Манджукич, Антоан Гризман и Раул Хименес в последните седмици.

"Хименес е млад играч, футболист в зона, в която имахме нужда, разполага със страхотна скорост и вярвам, че с него, Гризман, Раул Гарсия и Манджукич, разполагаме със страхотна сила в атака", заяви Симеоне пред "Марка".

Коща и Вийя не бяха единствените звезди напуснали през лятото, наемът на Тибо Куртоа приключи, а Филипе Луиш беше продаден, но наставникът смята, че е запазил ядрото на шампионския състав.

"Миранда, Диего Годин, Габи, Коке, Марино Суарес, Тиаго и Арда Туран са най-силната част от екипа. Истина е, че състезатели напуснаха и ситуацията се промени. С тези промени трябва да започнем отново и да се движим спокойни. Щеше да е по-добре, ако тези, които си тръгнаха, бяха избрали да останат, но трябва да ги уважаваме, защото дадоха всичко от себе си. Отборът все още има структурата си и ДНК, което се крепи от Габи, Миранда, Марио Суарес, Тиаго, Коке и Раул Гарсия и можем да продължим да надграждаме. Убеден съм, че клубът работи, за да ми предостави най-добрата възможност", допълни Чоло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар