четвъртък, 14 август 2014 г.

Вацке: Нямам отношения с Румениге

Изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоаким Вацке разкри, че няма отношения с колегата му в Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге. Двата топ клуба на Германия опитаха да оправят развалените си взаимоотношения в последните месеци, след като мюнхенци привлякоха Марио Гьотце и Роберт Левандовски и създадоха напрежение.

През последните два месеца Румениге говори открито за възможността Байерн да опита да отмъкне и Марко Ройс от "Сигнал Идуна Парк", което много ядоса Вацке.

"Нашите отношения бяха професионални от дълго време. Но в момента смятам, че изобщо нямаме отношения. Не трябва да говориш публично за условията в договорите на служители в конкурентна компания и да ги правиш обществено достояние, без значение как си го казал. Бундеслигата не е изключение. Никой в Германия не спекулира дали Тони Кроос ще отиде в Реал (Мадрид), защото не е тяхна работа...", заяви Вацке пред "ШпортБилд".

Борусия (Дортмунд) спечели Суперкупата на Германия след победа с 2:0 над Байерн (Мюнхен) с головете на Хенрих Мхитарян и Пиер-Емерик Обамеянг. Така за втора поредна година "жълто-черните" побеждават големия си конкурент и се изравниха по брой суперкупи - 5.

Няма коментари:

Публикуване на коментар