петък, 15 август 2014 г.

Скоулс: Манчестър Юнайтед няма да стане шампион

Луис Ван Гаал върна "страха" в играчите на Манчестър Юнайтед, но няма да спечели титлата във Висшата лига през този сезон, според Пол Скоулс. Холандецът беше обявен за новия мениджър на "червените дяволи" след края на сезон 2013/14 г, след като Дейвид Мойс не издържа цялата кампания, а клубът завърши седми в крайното класиране.

Ван Гаал пристигна в Манчестър след края на Световното първенство през юли, но 62-годишният специалист вече имаше поддръжници заради смелите си тактики. Той избра тактика 3-5-2 и не допусна нито една загуба в предсезонната подготовка, побеждавайки ЛА Галакси, Рома, Интер, Реал (Мадрид) и Ливърпул на турнето в САЩ.

"Той е малко като луд гений, изглежда леко луд. Внесе страх сред играчите, което не е лошо. Играх 20 години под ръководството на сър Алекс Фъргюсън и той можеше да е страховит. Понякога страхът може да извади най-доброто в теб. Гледах клипове на които се вижда как Ван Гаал прегръща някого заради страхотен пас, а после е готов да му откъсне главата. Знаехме къде стоим със сър Алекс Фъргюсън още от края на мача в събота. Ако сме се справили добре, той ще ни потупа по гърба, а ако не сме, то най-вероятно няма да играем следващия мач", споделя Скоулс в своя статия за "Индепендънт".

"Този мениджър има голям опит с добри клубове и е постигал успехи. Надявам се да донесе такива и на нас. Смятам, че през този сезон битката за титлата ще е между Сити и Челси, които направиха добри покупки. Следващите две места ще се решават между Юнайтед, Ливърпул и Арсенал. Ще търсим по-добро представяне от миналия сезон, което не трябва да е много трудно. Беше голям провал. Разочарование. Сигурен съм, че Ван Гаал би искал да беше взел повече играчи. Засега още не успява да го направи. Дали са достъпни играчите на пазара? В зоните, в които е нужно - средата на терена, смятам, че може да вземе поне двама.

Причината футболистите да не подписват с Юнайтед не е в това, че няма да участват в Шампионската лига. Може би ако бяха извън турнира три или четири години, но Юнайтед е голям клуб. Надявам се да пропуснем само една година. Шансът да спечелим Висшата лига... може би не тази година, ако не дойдат още попълнения, но със сигурност ще е по-добър сезон. Самоувереността беше ниска в началото на сезона, но смятам, че този мениджър я върна обратно", заключи бившият английски национал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар