петък, 15 август 2014 г.

Сол Кембъл: Арсенал може да е шампион, ако няма контузии

Сол Кембъл вярва, че Арсенал може да извърви целия път до титлата във Висшата лига през сезон 2014/15 г, ако в състава няма тежки контузии. Клубът от Северен Лондон беше на върха в Англия за последно преди десетилетие, но надеждите за предстоящия сезон са големи, подсилени от пристигането на чилийската звезда Алексис Санчес.

"Основно искаме да сме силни от началото до края на този сезон. През миналия затихнахме в средата на кампанията, когато претърпяхме няколко контузии и нещата се обърнаха срещу нас. Когато някои футболисти се завърнаха към края отново показахме силни игри. Стискам палци контузиите да не ударят по силата и дълбочината на нашия състав твърде много и тогава се надявам да спечелим още един трофей", заяви Кембъл.

"Ако погледнете фактите - загубихме Аарън Рамзи, Джак Уилшър, Тео Уолкът и Окслейд-Чембърлейн в най-лошия момент от сезона. В средата му загубихме четирима от динамичните си футболисти. Трябва да върнем тези играчи възможно най-подготвени, както вече се случва с някои от тях и да работим с всички цилиндри през целия сезон. Ще присъединим и новите играчи към микса, който правим", допълни бившият защитник.

Арсенал водеше във Висшата лига през по-голямата част от първия полусезон през изминалата кампания, но се срина след Нова година и трябваше да се задоволи с четвъртото място и триумф с Купата на Англия.

"Ако погледнете колко близо бяхме до върха, когато се върнаха някои играчи и ако успеем да направим сезон освободен от травми и добавим още малко, тогава не виждам защо да не се преборим за титлата. Имаме футболистите, просто трябва да сме сигурни, че всички са на разположение, защото не може да спечелиш първенството без дълбочина, силна резервна скамейка и възможности да избегнеш спад в нивото. Това трябваше да направим и изглежда вече се работи, за да се случи", заключи бившият английски национал.

Арсенал започва сезона с домакинство на Кристъл Палас в събота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар