четвъртък, 14 август 2014 г.

Кел: Щяхме да набием Спайдърмен Обамеянг, ако бяхме загубили

Пиер-Емерик Обамеянг е щял да бъде "набит" от съотборниците си в Борусия (Дортмунд) заради маската си на Спайдърмен, ако не бяха победили Байерн (Мюнхен). Така се пошегува ветеранът Себастиан Кел.

Нападателят вкара втория гол за Борусия при победата с 2:0 за Суперкупата на Германия вчера, като отпразнува, слагайки си маска на Спайдърмен. Светът се удиви на нетрадиционния му подход, а Кел оцени възможността баварците да бяха осъществили обрат като странна.

"Това беше забавно отпразнуване от Обамеянг. Не знаех, че има приготвена маска, която да сложи, ако вкара. Има късмет, че бихме, защото в противен случай щяхме да го набием", споделя хумористично Кел пред "Рур Нахрихтен".

Ветеранът приключва кариерата си след края на сезон 2014/15 г и изведе отбора за последен път с капитанската лента при успеха за Суперкупата.

"Тази раздяла със сигурност е по-хубава от възможността да не сложа повече капитанската лента след загубата с 0:4 от Ливърпул. Доволен съм, че още веднъж бях капитан на отбора и че отпразнувах купата. Да изведа състава още веднъж на "Сигнал Идуна Парк"... Това беше специален момент за мен. Насладих му се много", допълни №5.

"За тази победа няма да вземем точки в Бундеслигата. Този мач не се изигра по стандартите към които двата отбора ще се стремят през настоящия сезон. Дортмунд е на добър път. Направихме добра предсезонна подготовка, ако изключим загубата от Ливърпул в неделя. Разбира се, че имаме амбиции, но такива имат и в Байерн. Ще опитаме отново да изиграем солиден сезон, както винаги сме го правели в последните години. Това ни послужи добре", заключи халфът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар