вторник, 27 януари 2015 г.

От Реал (Мадрид): Не нарушаваме правилата на ФИФА

В официално изявление от европейския шампион съобщиха, че са предоставили цялата изискана информация и отвърнаха на "необосновани и спекулативни" новини, които ги обвяняват в престъпване на правилата.

В Реал са уверени, че са спазили разпоредбите на ФИФА, въпреки че Световната футболна централа започна разследване срещу тях по обвинение за няколко чуждестранни играчи под 18 години.

ФИФА изиска информация от Испанската футболна федерация за всички непълнолетни футболисти в отбора, както и в клубове, които си сътрудничат с носителя на трофея от Шампионската лига.

Разследването е фокусирано над привличането на 51 футболисти, но от Мадрид направиха дълго изявление защитавайки невиността си, като настояват, че не са нарушили никакви правила относно непълнолетните играчи.

"Реал (Мадрид) брани защитата и коректното и здраво развитие на младежите чрез стриктно придържане , без изключения, към правилата на статута и трансфера на играчите, и е в пълно съгласие такива разследвания да бъдат доведени до край", се казва в изявлението.

"Реал (Мадрид) отговори , предоставяйки цялата информация изискана от Комитета в установените срокове и в пълни документни детайли".

"Реал (Мадрид) и ИФФ, през които преминава разследването, останаха напълно доволни с предоставената информация и потвърдиха стриктно придържане към правилата на регистриране в абсолютно всеки случай".

От Кралския клуб предоставиха информация за всичките 51 младежи, които са обект на интерес за ФИФА. 23 са били регистрирани в други испански клубове преди това, а 10 имат испанска националност. Един играч го има два пъти в списъка, шест са били над 18 в момента на регистрирането, двама непълнолетни са получили разрешение, а други двама са били регистрирани преди настоящите правила да влязат в сила.

Двама са били отхвърлени и никога не са били част от клуба, регистрацията на един все още чака окончателното решение на Спортния арбитражен съд, а четирима под 12 години са привлечени според новите правила.

Барселона получи наказание да не прави трансфери в два прозореца заради нередности в привличането на младежи през миналата година, наказание, което остана и след обжалване, но директорът на мадридчани Емилио Бутрагеньо бързо отхвърли всякаква възможност клубът да получи такова наказание.

Реал обикновено е тих през януарския прозорец, но този път беше зает, привличайки 16-годишните Минк Мартин Пеетерс и Мартин Йодегард, 19-годишното крило Марко Асенсио и бразилския халф Лукас Силва, докато близо са и договори за 18-годишния вратар на Ривър Плейт Аугусто Баталия и 16-годишния нападател на Милан Хаким Мастур.

От ФИФА признаха, че се води разследване, но отказаха да разкрият детайли. "На този етап няма формални дисциплинарни действия. Не може да бъде предоставена повече информация", обявяват от централата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар