неделя, 18 октомври 2015 г.

Да вкараш отново след 4549 дни

Вкарващи вратари, щастлива и спокойна майка, съдии във войни, контрастиращи късмети за някои нови шефове и голово завръщане на клубна легенда. Би Би Си Спорт подбра някои от най-интересните моменти от съботните мачове във футболната лига.
Казват Никога не се връщай назад

За щастие на привържениците на Брайтън, Боби Замора не се вписва в тази стара поговорка.
Нападателят на Албиън, сега във втория си престой в клуба, влезе от пейката срещу Лийдс Юнайтед с оставащи 12 минути до края и при резултат 1:1, за да вкара в 89-ата минута и да спечели мача.

Не само, че дойде след 4549 дни (около 12 г и половина) след последния му гол за "Чайките", разпалвайки празненства в гостуващия сектор, но също така изведе отбора на Крис Хъгтън на четири точки преднина на върха на Чемпиъншип.

Истинска легенда на Брайтън.

Смесени резултати за новаците

Радостта на Лий Карсли беше отчаяние за Нийл Редфирн, след като Брентфорд надви Родъръм с 2:1 на "Грифин Парк".

Това е първа победа за Карсли начело на "пчеличките" след две загуби, докато Редфирн започна своя престой начело на "мелничарите", наследявайки Стив Еванс, със загуба.

Два гола на Алън Джъдж около изравнителното попадение на Джо Маток донесоха точките и изкачиха "пчеличките" над опасната зона в Чемпиъншип.

Родъръм се свлече до предпоследното място, само над Болтън Уондърърс по голова разлика.

Междувременно, новоназначеният Дарън Фъргюсън беше в трибуните да гледа новия си клуб Донкастър и може би се е зачудил какъв отбор е поел, след като изостана в резултата за 37 секунди.

Деванте Коул от Брадфорд хвана Роувърс неподготвен и това се оказа удар от който не можа да се възстанови и достатъчен за трите точки в мача.
Джес обра овациите

От Пат Дженингс до Пол Робинсън, Петер Шмайхел до Март Пуум, вкарващите вратари са рядко удоволствие и стражът на Стивънидж Джес Йоронен може да се присъедини към ексклузивния клуб.

Неговият далечен шут тупна и свари неподготвен Мат Инграм на вратата на Уикъмб, за да изведе Боро на пътя на победата с 2:1.

Това е първият гол от вратар в първите четири дивизии на Англия, след като Асмир Бегович се разписа за Стоук срещу Саутхемптън през ноември 2013 г.
Труден следобед за съдиите (и феновете)

Никой не беше застрахован от контузии този следобед, дори съдиите и привържениците.
Реферът Кийт Строуд беше случайно премазан от мощния таран на Хъл Сити Чуба Акпом в ранния мач от Чемпиъншип, и беше отстранен в добавеното време.

Клетият привърженик на Бристол Роувърс Рон отнесе удар в лицето от Мати Тейлър в загрявката преди мача - но снимката показва, че накрая са оправили недоразумението.
За да завършим, съдията Джеймс Адкок се задържа само 40 минути на "Фратън Парк" в мача между Портсмут и Нюпорт Каунти преди да бъде заменен от Уейн Барат.

Корава стара игра е футболът...
Щастливата госпожа Алнуик

Срещата между двама братя вратари Алнуик винаги ще направи труден следобеда за тяхната майка.

Но тя можеше да диша по-лесно, след като мачът между Порт Вейл и Питърбро завърши наравно, въпреки трите дузпи помежду им.

Денят беше малко по-добър за по-големия брат Бен, който брилянтно спаси дузпата на Майкъл О`Конър преди да отклони и опита на Сам Фоли в края, за да запази точката за своя отбор, след като топката удари гредата и гърба му.

Между двамата, Джак беше сразен от бялата точка от Майкъл Бостуик, след като Енок Андох беше дал преднината на Вейл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар