понеделник, 12 октомври 2015 г.

И това е живот на футболист: Сутринта сипваш кафе на Вицел и Азар в хотела, а вечерта играеш срещу тях


Само благодарение на дебютанта Гибралтар, Андора не завърши квалификациите за Европейското първенство във Франция като най-слаб отбор. Все пак, без нито една спечелена точка, с 4 вкарани и 34 получени гола, не може да се каже, че съставът на Андора е бил опасна заплаха в квалификациите.

Екипа на националния отбор на Андора носят аматьори и няма защо да има претенции към тях. Това са хора, които главно имат свои постоянни професии, футбол играят да си почиват и се събират да бранят честта на тази малка земя, сместена на Пиринеите между Франция и Испания.

Така до нас стига и интересната история свързана с мача на Андора с Белгия...

Националът на Андора Карлос Едуардо "Еду" Пепе влезе в двубоя с Белгия в 86-ата минута и не остави някакъв ярък спомен...

Само десет часа по-рано, Еду бил на своята основна работа. Работи като сервитьор в хотела. Същият в който отседнал националният отбор на Белгия. Вечерта преди мача получил свободно време от собственика на хотела, за да тренира с националния отбор, но на следващото утро Пепе трябвало да е на стандартното си място и да се грижи за гостите, да им сипе кафе, донесе напитка, почисти масата...

На националите на Белгия най-вероятно не им идвало на ум, че ги обслужва 32-годишен мъж срещу когото след 10 часа ще играят футбол.

И това е национален футбол...

Как мислите? Дали мляко и захар са били единствените добавки в кафето на белгийците?

Няма коментари:

Публикуване на коментар