петък, 30 октомври 2015 г.

Божович: Няма пари за кафе, камо ли за заплати и премии

Треньорът на Цървена звезда Миодраг Божович разкри, че играчите от месеци не са взимали заплати и премии, но въпреки това властва отлична атмосфера преди мача срещу ОФК Београд от 16-ия кръг на Суперлигата.

"Всичко освен нашите победи би било голяма катастрофа, защото сме в извънредна серия. Отборът е много разположен за игра, всичките ни срещи са интересни, доста голове получаваме и вкарваме. Във футбола изненадите са възможни, но утре трябва да се случи чудо, за да загубим", заяви Божович.

Той добави, че въпреки тежката финансова ситуация, никога не е бил по-щастлив в кариерата си.
"Изкарвал съм много пари, но никога не съм бил по-щастлив. Клубът продължава да е на крака, не знам как и кой го ръководи. Атмосферата е добра, дори футболистите, които не играят и не са на скамейката, не взимат пари, а не правят проблеми. Много съм щастлив с тези играчи, търпят много неща", откри Божович.

По неговите думи най-тежко е на чуждестранните играчи.

"Тежко е да обясня на някой, който идва от уредена държава, че заплатата закъснява, а камо ли да не я получи. Все пак, и те се съобразяват със ситуацията", обясни "Графа".

Той добави, че има обещание от клуба, че всичко ще бъде наред.

"Вече няма и към кого да се обърнем, много вече подадоха оставки. Ситуацията е такава, че клубът може да се разпадне всеки момент. Вчера исках кафе, като дойдох на тренировката и ми казаха, че няма. Представете си толкова голям клуб, а няма за кафе, чак чудно", споделя Божович.

Коментира и темата за премиите, които играчите получиха след победата в голямото дерби.

"Ако се разделят 50 000 евро, то не е добре. Вижте обувките, които носи Йованович. Ядосан съм, след такива резултати трябва някой да се занимава с Цървена звезда. Декември е срокът да се появи някой или да бъдем като Рейнджърс. Така повече не може. Ако се продължи така, ще бъде преживяване. Никого вече не го интересуват победи над Бачка, а мачове в Шампионската лига и Лига Европа. Силен клуб сме, защо да се мъчим в Сурдулица с кравите, да не се обиди някой", допълва наставникът.

Бранителят на "червено-белите" Вукашин Йованович изтъкна, че очаква продължение на победната серия.

"Очаква ни тежък мач и неудобен противник. Предходните победи в серия ни задължават да сме успешни", заяви Йованович.
Въпреки отличната серия и преднината от 16 точки пред големия съперник Партизан, в Звезда имат проблем и с посещаемостта на мачовете на стадион "Райко Митич", известен повече като "Мала Маракана". Средно на мач ходят по 8000 привърженици, а в Белград вече се появиха плакати, приканващи за по-силна подкрепа от трибуните.

Няма коментари:

Публикуване на коментар