неделя, 15 ноември 2015 г.

Кой казва, че футболистите са глупави? Фламини е шеф на 400 човека в 6 държави

Работник на терена, но изглежда и извън него, Матьо Фламини след седем години разкри пазена тайна, че през 2008 г е вложил милиони във фабриката GF Биохемикалс, първата в света, която се занимава с масово производство на левулинова киселина, която може да замени - нефта!

Да влезе в тази работа го уговорил бизнес партньорът Паскал Гранат (GF в името на компанията са началните букви на техните фамилии), а Фламини вложил милиони в опит да развие бизнес. Изплатили се, а днес GF Биохемикалс дава работа на 400 човека, 80 от тях работят в производството в италианския град Казерта. Компанията има работници във Франция, Русия, Холандия, Германия и Египет, и тясно сътрудничество с химическия факултет на Университета в Пиза.

Хората от обкръжението на Фламини, че и родителите му, чак сега разбират за втория живот на Матьо. "Съотборниците от Милан разбраха по-рано тази седмица на вечеря. Съотборниците от Арсенал вероятно сутринта ще четат тези редове. Мисля, че и Арсен Венгер не знае, не съм говорил с него за това", смее се халфът на Арсенал, който през този сезон има 5 мача. "Не беше лесно. Като започнеш нещо такова харчиш много пари, има риск от стрес. За мен това беше бягство от футбола. Кариерата е съставена от възходи и падения, а това ми избистряше ума и ми помагаше да мисля за нещо друго. Освен това беше и интелектуално предизвикателство", заявява Фламини.

Не всички са едни и същи. Шапка долу, Матьо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар