неделя, 15 ноември 2015 г.

Дешан и Льов скрили истината от играчите

Дидие Дешан и Йоахим Льов са знаели за терористичните атаки в Париж още на полувремето, но не са пожелали да кажат на футболистите си за случващото се, твърди "Ню Йорк Таймс".

Според вестника селекционерите на Франция и Германия са били наясно с кризисната ситуация във френската столица, когато играчите са се прибирали в съблекалните след първите 45 минути и двамата са избрали да запазят разбраното за себе си.

Всичко това се случило след експлозията, която се чу на стадиона, в който се намираше и президентът на Франция Франсоа Оланд, евакуиран веднага от ложата.

Решението на Льов и Дешан да не съобщават на играчите трагичната новина създала необичайна ситуация. Незнаейки за случилото се, футболистите играха безгрижно, публиката продължила да пее, а единствено изненадани са били журналистите, които заради работата си са имали интернет в ложата и следят случващото се в града повече от това в самия мач.

Според "Уолстрийт Джърнъл" бомбаджия самоубиец опитал да влезе на националния стадион на Франция опасан в експлозиви. Това е била една от трите експлозии през тази вечер, за щастие пред стадиона с капацитет 80 000 места.

"Ню Йорк Таймс" твърди, че играчите са разбрали какво се случва в Париж след края на приятелския мач, който Франция спечели с 2:0.

Няма коментари:

Публикуване на коментар