четвъртък, 24 декември 2015 г.

Световното футболно чудо е на 5 г и има 7 милиона гледания в ютуб

Almedin Brkić, Lionel Mesi foto Printscreen i Ap
Алмедин Бъркич е на пет години, а в ютуб вече има над 6,9 милиона гледания и е познат като "новия Меси".

Алмедин е роден в Отава, Канада, където пристигнал баща му Неджад през 1994 г от Приедор, бягайки от войната. По-големият син на Неджад Муамер започнал да тренира футбол и на една тренировка дошъл и Алмедин. Гледайки брат си как играе, поискал и той да влезе на терена.

"Муамер тренираше при Зия Нищович, който играеше във Вележ и работеше в някои клубове в бивша Югославия. Веднъж дойде и Алмедин да ги гледа. Поиска и той да играе, но беше неудобно за Зия да пусне Алмедин в игра заради страх да не го контузят по-големите деца. Пуснахме го на моя отговорност. Последва нещо невероятно. Не можех да повярвам как играе, как вижда нещата и как се държи на терена. Тук в Отава вече го знаят", казва бащата Неджад.

Той решил да снима сина си и да го качи в ютуб, за да види мнението на другите. Не е предполагал, че този видео запис ще стане по-популярен от видео записите на много известни футболисти. Например, най-гледаният видео запис на Един Джеко има 4,4 милиона гледания, Миралем Пянич 2,1 или, да кажем, Мемфис Депай, който има 1,7 милиона.

"Видеото предизвика одушевление и сега има 6,9 милиона гледания. На всички е интересно как ясно се вижда, че вещината му е вродена. Много възрастни хора не знаят да ударят топката така технически добре. Неговият рожден ден е на 1 юли, а видеото е снимано точно в този период. Той имаше точно пет години и това говори колко е природно това което виждате. Показва, че това е "майката природа", защото ясно се вижда разликата спрямо другите деца", допълва Неджад.
Неджад веднага записал сина си в академията OSU, която се води от Пол Харис, човек, който десет години е работил в академията на Евертън. И Харис има само най-добри думи за Алмедин, но и той и Неджад са съгласни, че не трябва да го пришпорват и е рано да се говори за големи неща.

Алмединовият видео запис е публикуван и от италианското издание Гадзета дело Спорт, а заглавието гласи "Алмедин "Меси" Бъркич: 5-годишен, запомнете този малчуган".

Няма коментари:

Публикуване на коментар