четвъртък, 24 декември 2015 г.

Белград подкрепи легендарния стадион на Цървена звезда, клубът планира обновяване

Най-трофейният сръбски клуб поздрави приемането на плана на кметството на Белград според който целият комплекс около стадиона на улица Лютица Богдан 1А може да има само спортно предназначение.
Стадион
Освен това, "червено-белите" обявиха, че търсят инвеститори за планиране на изграждане на нов стадион.

Съобщението е публикувано на официалната интернет страница на ФК Цървена звезда в цялост:

"ФК Цървена звезда поздравява намерението на кметството на град Белград с приемането на Плана за генерална регулация за целия комплекс около стадион "Райко Митич" да утвърди спортното му предназначение.

Това решение на града ще даде възможност на Цървена звезда да запази своя комплекс от олигарси и галеници на различни власти, които през последните десетилетия отнемаха парче по парче комплекса на Звезда. Решението ще постави основа нашият клуб в идващия период да намери инвеститори за изграждане на нов стадион, който може да бъде част от решенията на финансовата криза, в която от години се намира нашият клуб.

Цървена звезда приканва членовете на градския съвет на кметството на града с усвояването на Плана за генерална регулация да подкрепят решението и да гласуват за спорта, а не за олигархията. Днешното ръководство на Общинския съвет на града след повече от десетилетие е първото което показа храброст и решителност да се противопостави на онези, които от години вземаха от нашия клуб".

Няма коментари:

Публикуване на коментар