вторник, 15 декември 2015 г.

Живкович с наградата Спортна личност на Ниш

Сръбският футболен национал Андрия Живкович е избран за Спортна личност на годината в Ниш, в традиционната, 37-ма поред, анкета Избор на спортист на годината в Ниш. Наградата ще бъде връчена на Живкович на традиционния елитен "Спортен бал", на 23 декември вечерта.

Съотборникът на Валери Божинов и Иван Бандаловски в Партизан с единодушно решение на журито от 55 члена, в което освен нишки спортни журналисти, членове на Секцията на спортните новинари в Ниш, включва и всички досегашни носители на признанието, а председател тази година е състезателката по стрелба Тамара Пейич, съобщава ТАНЮГ.
Андрија Живковић у акцији...
Живкович, роден в Ниш, по обща оценка беше най-добрият играч на Световното първенство за младежи в Нова Зеландия, през юни тази година, което беше спечелено от Сърбия, а с Партизан стана шампион и беше близо до елиминационната фаза в Лига Европа.

Признанието Спортна личност на годината в Ниш се дава на значими спортисти, треньори или спортни функционери, без оглед къде в момента живеят и работят, а със своите актуални ангажименти в спорта значително допринасят за спортното реноме на Ниш.

Тази награда в предходни години са печелили Иван Милкович, Стефан Йович, Драган Стойкович Пикси, Деян Петкович, Ненад Манойлович, Светислав Йованович...

Наградата ще бъде връчена на Живкович на традиционния елитен "Спортен бал", на 23 декември вечерта, в ресторанта "ЕИ Больи живот", когато ще бъдат оповестени имената на наградените и връчени признанията и в останалите категории: Спортист на годината в Ниш, Най-добър млад спортист, Най-успешен спортен колектив и Спортен журналист на годината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар