неделя, 6 декември 2015 г.

Шампионски отговор: Звезда постави нов рекорд на Баново бърдо

В дербито от 20-ия кръг на Суперлигата на Сърбия Цървена звезда експлодира на Баново бърдо и подобри рекорда на Славолюб Муслин от 17 поредни победи за първенство с убедителен триумф със 7:2 над Чукарички.

Първото полувреме в Баново бърдо може да се счита за едно от най-добрите в сезона досега. Чукарички се впусна отворено срещу лидера в Суперлигата и това се отплати в третата минута. Павлович с голям отскок се извиси над Петкович и засече с глава перфектно центриране на капитана Матич от корнер в мрежата на немощния Дамир Кахриман.

Ранният гол на домакина допълнително мотивира гостите да запалят експресно мотора. Марко Груич в 14-ата минута още веднъж показа с какви умения разполага, без големи проблеми се освободи от пазача си, а след това с безукорно точен удар изравни. Скаутите на Ливърпул и други европейски клубове отново могат да потъркват ръце със задоволство.

Пет минути по-късно на сцената се появи лукавостта на Уго Виейра. Португалецът се възползва отлично от центриране на неуловимия Плавшич и изчака най-малкия контакт с Остоич, а Александър Васич без съмнение посочи бялата точка.

Луис Ибаньес беше хладнокръвен, както и в 61-ата минута когато с шут от 30 метра матира Стеванович.

Все пак Чукарички до самия край на първото полувреме се държа на ниво. След половин час игра Павлович отново прати топката зад гърба на Кахриман.

В края на първата част Звезда все пак стигна до предимство. Плавшич още веднъж лесно премина Болиевич и изведе Славолюб Сърнич за когото не беше трудно да отбележи.

През второто полувреме се очакваше продължение на битката, но Виейра в 51-ата минута с първия си майсторски ход увеличи преднината на Звезда на 4:2, а само три минути по-късно Филип Стойкович получи втори жълт картон заради нарушение срещу Плавшич и всичко беше решено.

Звезда се възползва от численото преимущество на терена по блестящ начин. Ибаньес от пряк свободен удар от 30 метра в 61-ата минута повиши на 5:2, докато Виейра в 75 минута след слалом между домакинската отбрана увеличи на 6:2, а точката на още една феноменална победа на лидера в Суперлигата сложи Лука Йович четири минути преди края.

Така Цървена звезда продължава да е убедителен лидер в първенството, смазвайки втория преди началото на кръга Чукарички на негов терен. "Червено-белите" поднесоха възможно най-доброто извинение на привържениците си след отпадането за Купата на Сърбия с 1:5 на своя "Райко Митич" от Борац (Чачак).

Няма коментари:

Публикуване на коментар