сряда, 16 декември 2015 г.

Божинов донесе победа на Партизан пред празни трибуни

Пред празни трибуни заради наказание Партизан изпрати 2015 г с победа с гол на Валери Божинов. "Гробарите" се добраха до успеха над Борац (Чачак) в края на срещата и запазиха разликата до лидера Цървена звезда 26 точки.

Гостите откриха резултата в 17-ата минута. Милан Йевтович се възползва от хаоса в наказателното поле и с мощен диагонален шут прати топката под горната греда за 1:0.
Партизан трудно създаваше положения и успя да изравни благодарение на индивидуалната класа на Андрия Живкович. Сръбският национал финтира пазача си и с удар в далечния ъгъл заличи аванса на Борац в 38-ата минута.
 Второто полувреме започна с пропуск от чиста позиция за състава от Чачак. Останал очи в очи с вратаря Кнежевич стреля над гредата. След това "черно-белите" заиграха по-добре и пропуснаха няколко възможности. Абубакар обстрелва, но топката рикошира и стана лесна плячка за Байич. Най-големият пропуск направи Божинов, който сам около точката на дузпата стреля по земя, пращайки кълбото встрани от вратата.
 Когато изглеждаше, че Партизан върви към пореден мач без успех, Валери Божинов от четвъртия си опит в мача прати топката в мрежата. Българинът оползотвори пас на Ален Стеванович, освободи се от пазача си и от ръба на малкото наказателно с диагонален удар оформи крайното 2:1 в 85-ата минута. Така нападателят остава трети в подреждането на голмайсторите с 12 попадения. В първата минута от добавеното време асистентът му беше изгонен за втори жълт картон, но това не помогна на Борац да се пребори за точка. Другият българин в състава Иван Бандаловски записа цял мач и се представи стабилно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар