петък, 18 декември 2015 г.

Друлович: В Сърбия прекалено се драматизира, всичко се върти около скандала

Все още актуалният треньор на Партизан, Любинко Друлович, говори за ситуацията в клуба и сръбския футбол, загубите...
FOTO: STARSPORT
Крахът, който Партизан преживя срещу Аугсбург в Лига Европа през миналия четвъртък още дълго ще е болка за привържениците на "Парния валяк". Любинко Друлович е считан за един от главните виновници за този неуспех и най-вероятно ще плати за това със смяната му след непълни два месеца на пейката на "черно-белите".

- Имах договор с Македонския футболен съюз за още две години, но се отрекох от него само, за да дойда в Партизан и подписах договор до края на сезона. Това говори достатъчно. Много приятели ми казваха, че съм луд и твърде храбър - заяви Друлович и продължи:

- Сега е лесно да се говори и лесно да си генерал след битка. Не се разкайвам заради постъпките, които направих и правя. Пак бих се съгласил да съм треньор на Партизан, това може да се случи и веднъж в живота. Никога няма да ми е жал, това е голям опит. Имам договор до края на сезона, ще седнем и ще говорим. На Партизан му трябват подсилвания, ако иска да е европейски отбор... трябва да се направи сериозна селекция, чиято класа да допринесе за подобряване на играта и постигането на резултати - сподели наставникът в интервю за телевизията на Партизан.

Един от проблемите в сръбския футбол е това че, както казва, "новинарите правят твърде големи драми", след загубата пред вече вижданата европейска пролет.

- В Сърбия твърде много се драматизират някои неща, новинарите прекаляват в някои неща. Футболът трябва да се възприема като спорт, загуби се случват и на много по-големи и по-скъпи отбори от Партизан. Ето, да кажем, Монако отпадна от Лига Европа, а какъв бюджет има. Ние тук правим сензация. Опитвам да остана спокоен, губил съм полуфинали и четвъртфинали на Шампионска лига. Животът продължава.. Не може винаги да се побеждава. Това са нормални неща, не трябва да се прекалява, особено с негативните - заяви треньорът на Партизан.

Загубата от Аугсбург не е катастрофа, а само още една загуба, която е част от футбола, убеден е Друлович.

- Това е футбола, това е спорта. Ние не използвахме възможностите си, а противникът го направи - твърди специалистът.

Младостта също така е била един от проблемите на този състав на Партизан.

- Много играчи не са минали и подготовка, други дойдоха от по-малки клубове, не са свикнали на такъв ритъм, а изиграхме много мачове. Ето, да кажем, малкият Марко Йевтович е изиграл повече мачове през този сезон, отколкото в Нови Пазар общо, а той е дете на което Партизан трябваше да се облегне. Партизан е един от най-младите състави като говорим за европейски мачове и хората трябва да разберат това, много млади играчи трябваше да изнесат тежестта през този сезон - изтъква, между останалото, Любинко Друлович.

Няма коментари:

Публикуване на коментар