петък, 15 януари 2016 г.

Само в Русия: Тигър и козел с удоволствие играят футбол

В чест на новогодишните празници тигърът Амур и козелът Тимур получили подаръци. В тяхното пространство имаше новогодишна елха, под която всяко утро идва Дядо Мраз и оставя подаръци. Тигърът получава месо, а козелът ябълки и зеле.

Но повече от всичко другарите обичат друг новогодишен подарък - футболна топка, която се появява в двора всяка сутрин.

Директорът на сафари парка разказа, че Тимур и Амур много обичат да играят с топката. Дори когато тя се спука, играта не се прекъсва.

- Такова чувство, че между тях има съревнование - кой по-бързо ще се разправи с топката - добавя Дмитрий Мезенцев.

Футболната топка се появявала в двора всяко утро до 11 януари.

Необичайната и придобила голяма популярност дружба между животните започна в края на ноември. В територията на тигъра Амур довели козел - за обяд. Но, въпреки своите инстинкти, тигърът отказа да убие чифтокопитното и реши да дружи с него.

Козелът показа, че няма да е роб - веднага изгони тигъра от дома му и нощува на топло. Ръководството на парка реши да не разделя приятелите, а козелът получи името Тимур.

Обществеността в Русия толкова се заинтересува от живота на другарите, че директорът на сафари парка реши да създаде онлайн транслация от територията, която обитават Амур и Тимур. Но на хората това им беше малко - те решиха лично да дойдат и да видят. Резултатът - огромен приток на посетители в сафари парка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар