петък, 15 януари 2016 г.

Хърватски младок отказа рекорден трансфер заради именитата си сестра

Никола Влашич, 18-годишен халф на Хайдук (Сплит), беше обект на голяма оферта от клуб от Англия, но няма да прави трансфер, за да не прекъсне подготовката на сестра си за Олимпиадата.

Младокът отказа 10 милиона евро от неназован клуб от Висшата лига, за да не попречи на именитата си сестра в тренировките за Игрите в Рио.

Никола е по-малък брат на Бланка Влашич, която има сребърен олимпийски медал и е двукратен световен шампион във високия скок и ще участва на Олимпиадата в Рио де Жанейро това лято.

Техният баща, Йоско Влашич, е треньор на Бланка и обясни, че семейството е решило да откаже трансфер, за да й позволи да тренира нормално.

Никола е свързван с Тотнъм, Челси и Арсенал, както и с Интер.
Croatian starlet rejects Premier League move... so his sister can train for the Olympics
"Всичко което мога и искам да кажа сега е, че има оферта от английски клуб, който иска да подпише с Никола сега и иска да играе, а не да го държи на пейката или да го прати под наем", заяви Йоско.

"Не искам да кажа кой е клубът, но това ще бъде най-големият трансфер в историята на Хайдук. Но след семейно събиране ние решихме да откажем офертата. Не знам какво щеше да реши Хайдук, но ние като семейство решихме, че е твърде рано да напусне Сплит. Не защото се съмняваме в качествата му, а защото вярваме, че може да се развие още тук в Хайдук", добавя бащата.

"Също така, негов трансфер тази зима ще промени много от нашите семейни планове: ще трябва да отида с него в Англия, а Бланка е по средата на подготовката за Олимпиадата в Рио. Ще повлияе на семейството ни и това ни помогна да решим да поостанем още в Сплит", споделя Блашич.

Йоско вярва, че Никола може да бъде продаден и за повече пари, ако продължи развитието си в Хърватия и е уверен, че ще има още възможности да премине в голям европейски шампионат.

"Сумата е наистина голяма, но ние вярваме, че Никола може да е още по-добър. Ще поддържаме контакт с клуба, който го иска сега и го следи от известно време. Разбира се ние сме наясно, че предложение като това може да не се повтори, но отказваме да мислим така. Ние правим всичко с вярата, че неговата кариера ще се развие по правилния начин", завърши Йоско Влашич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар