петък, 22 януари 2016 г.

Бандаловски иска да напусне Партизан, има оферта за Божинов


Петър Гърбич отиде в турския Ахисар, Стефан Бабович се споменава като подсилване за Фейенорд, Ненад Маринкович ще се върне във Вождовац, а следващият футболист който може да напусне Партизан през зимния трансферен прозорец е - Иван Бандаловски.

След няколко дни подготовка под ръководството на Иван Томич българският национал поискал разговор със спортния директор Ивица Илич и му споделил желанието си да напусне клуба. Разбира се, при условие че за него дойде добра оферта от чужбина.

На такъв ход Бандаловски се решил поради редица причини. Първо, не беше титуляр през есенния полусезон. А второ, с оглед на това, че Партизан се готви да доведе още един бек в лицето на Филип Стойкович от Чукарички, въпросът е дали би имал минути на каквито се надява, а и каквито заслужава българският национал. Последната причина е неговото желание още веднъж да се пробва в Западна Европа, с оглед на това че вече игра за холандския Фейенорд и белгийския Уд Еверле.

По информация от Хумско, Партизан е готов да пусне Иван Бандаловски и заради това че през юни му изтича договора и от евентуален трансфер тази зима може да спечели някое евро.

Бандаловски пристигна на Топчидерско бърдо през януари миналата година и в "черно-белия" екип изигра 32 мача.

Няма да е изненада в настоящия трансферен прозорец Партизан да напусне и неговият сънародник и приятел Валери Божинов. Без оглед на това, че мениджърът му беше уверен, че ще се разчита на него до края на сезона, ситуацията във връзка с другия българин може да се промени, след като се разбра, че в Хумско е стигнало ново предложение за първия нападател на отбора. Засега не се знае от кой клуб, но имайки предвид, че Партизан поиска 2 000 000 евро от Спортинг (Хихон) и Райо Валекано за свободата на автора на 12 гола в Супер лигата, възможно е за такава сума или нещо повече да позволи на Божинов да си ходи.

Тогава се поставя въпроса кой ще играе в атака, след като Иван Шапонич беше продаден на Бенфика, а за Абубакар Умару се чака предложение от Китай, след като камерунецът има разрешение да напусне клуба...

Няма коментари:

Публикуване на коментар