неделя, 10 януари 2016 г.

Бенфика взима конкурент на Божинов

Партизан продаде Иван Шапонич! След само година в първия отбор, "черно-белите" решиха да се разделят с младия нападател, който е световен шампион, и да го продадат на Бенфика.

Тази сутрин Шапонич, с позволението на клуба, със своя мениджър, отпътува за Лисабон, където в началото на идната седмица трябва да подпише с "орлите". Момчето от Нова Варош ще парафира до юни 2021 г, а неговият статут в новата среда трябва да е определен. Има вероятност през следващите шест месеца да остане на Хумско 1 под наем, но по-възможно е да се доказва на треньора Руй Витория в Б отбора на Бенфика.

Според различни източници португалците ще платят на Партизан 3 000 000 евро. Не веднага, а на вноски. Настоящият договор на младока с "черно-белите" е до лятото на 2017 г.

В момента Бенфика разполага в нападение с Костас Митроглу, Жонас, Раул Хименес и младата местна звезда Гонсало Гуедеш, така че се смята, че за световния първенец от Нова Зеландия няма веднага да има място и не е реално да се очаква веднага да получи шанс. На "Луш" гледат на острието на Партизан като на част от проекта за бъдещето и в годините напред да се обогатят както в спортен, така и в икономически план.

Както стана с Лазар Маркович, който беше закупен от инвестиционен фонд за 10 милиона, а само след един сезон беше продаден на Ливърпул за 25 милиона.

В Лисабон Шапонич ще се присъедини към още един бивш играч на Партизан, Любомир Фейса, последният сръбски представител от популярните бенфиковци, като само допреди две години там играеха Неманя Матич, Лазар Маркович (неговият брат Филип беше в Б отбора), Миралем Сюлеймани, Стефан Митрович и Филип Джуричич, който заради скорошен скандал със спортния директор Руй Коща е наказан и е пред изхода.

Привличането на Иван Шапонич означава, че Бенфика на трансферния пазар победи местния съперник и в борбата за титлата, Спортинг, но и Фенербахче, който също го искаше. И още нещо: това, вероятно, е един от ходовете на португалския шампион за Андрия Живкович, който се разбира чудесно с Шапонич на и извън терена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар