сряда, 27 януари 2016 г.

Бивш капитан на Партизан: Продават талантите твърде рано, Настасич за една пералня

Бившият капитан на Партизан Алберт Надж постави под съмнение отношението на клуба към най-обещаващите млади играчи.
Партизан търпи критики, че позволява на най-добрите си млади футболисти да напуснат клуба евтино. Бившият капитан на "черно-белите" Алберт Надж, който стана координатор в клуба, след като прекрати състезателната си кариера, атакува сръбския колос относно напусканията на няколко обещаващи момчета в последните години.

Матия Настасич напусна Партизан за Фиорентина през 2011 г, докато Лазар Маркович и Александър Митрович бяха продадени на Бенфика и Андерлехт две години по-късно.

Маркович и Митрович след това реализираха трансфери в Ливърпул и Нюкасъл, а според Надж клубът е виновен, че продава най-добрите си играчи твърде рано.

В интервю за "Блиц" той заяви: "Матия Настасич напусна клуба за една пералня, без да е играл един мач за мъжкия отбор на Партизан. Човек директно свързан с неговия трансфер ми каза, че семейството на Настасич било бедно и един ден пералнята им се счупила. Така че някакви агенти се възползвали от това, намесили се и взели хлапето под техни грижи. Никой в Партизан не се занимава с тези неща. Трябва да е нормално треньорът на младежкия отбор да знае семейното състояние на играчите си, а не някакъв агент! Имам силното усещане, че треньорите на младежите информират агенти и мениджъри когато някой голям талант се появи в техния отбор преди да кажат на официалните лица от клуба!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар