сряда, 27 януари 2016 г.

Кръвта вода не става: Бразилец избра Сърбия заради корените си

 POTVRDA: U reprezentaciji Srbije će igrati čudo od štopera iz Brazila! (VIDEO)
Талант на Сао Пауло разкри, че е приел поканата на началника на Футболния съюз на Сърбия да играе за "орлите".

Когато дойде трансферен прозорец сме свикнали на историите за интерес на Цървена звезда и Партизан за бразилски футболисти. Тази зима Звезда иска защитник от Бразилия, но докато "червено-белите" опитват да реализират някое от многобройните си желания, преди тях подсилване от земята на футбола ще получи националния отбор на Сърбия! По-точно младежкият национален отбор на западната съседка.

Супер талантливият защитник Лиянко Еванджелиста Силвейра Невеш Войнович потвърди, че е получил и приел покана за националния отбор на Сърбия. Лиянко както най-често го наричат идния понеделник ще навърши 19 години и е част от бразилския гигант Сао Пауло.

"Моите мениджъри Федерико Мораеш и Фабио Мело още от рано са в контакт със СФС и ми казаха за интерес от тяхна страна. По коректен начин поставиха този случай пред мен и моето семейство. С одушевление заедно взехме решението и приех поканата. Много съм щастлив и горд заради това признание. В края на краищата, може да заиграя със Сърбия на някои големи турнири, което ще е голям успех в моята кариера", заяви Лиянко.
Лиянко е роден в Бразилия, но има сръбски корени. Неговият дядо Йован след Втората световна война на седемгодишна възраст е емигрирал в Бразилия където се е оженил и има потомство. Едно от децата му е Марсело, бащата на Лиянко.

Лиянко дебютира с екипа на великана от "Морумби" през миналото лято на 18 години. Преминал е през школата на Ботафого, искали са го Флуминензе, Палмейрас и Милан, но решил за Сао Пауло, който лансира най-голям брой таланти от бразилския футбол в последните две десетилетия.

Въпреки че е тийнейджър, в първия си сезон има 11 мача за "трикольорите". И остави прилично добро впечатление. Впечатли в дуела с Интернасионал, когато водеше битка с известния аржентинец Лисандро Лопес и излезе победител, след като Сао Пауло спечели с 2:0.
В славния клуб от "Морумби" сериозно разчитат на Лиянко и през този сезон трябва да получи още повече минути като един от най-младите в състава. Младият бразилец трябва да дебютира за "орлетата" на 2 март в приятелски мач срещу Испания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар