четвъртък, 4 февруари 2016 г.

УЕФА се въодушеви от рекорда и атмосферата в Белград

Спектакл у Арени
Европейската футболна централа на официалната си страница изрази въодушевление от новия рекорд и атмосферата в Арената в Белград.

Футболният съюз на Сърбия и Град Белград се показаха като блестящи организатори на Европейското първенство по футзал, а от УЕФА ги похвалиха още след първия ден на шампионата.

Снимка от белградската Арена обиколи света, а от Нион изтъкват, че Белград е новият рекордьор при откриване, надминавайки по брой зрители Сплит, където на мача Хърватия - Румъния имаше 8000 привърженици през 2012 г. С новата бройка от 11 000 зрители на първия мач сръбската столица постави рекорд, но от УЕФА изтъкват, че най-гледаният мач е в Загреб от същото първенство през 2012 г между Хърватия и Русия с 14 300 запалянковци.

Най-много публика, както съобщава страницата на УЕФА, е имало на финала на Световното първенство по футзал през 1996 г между Бразилия и Испания (6:4), когато на трибуните е имало 15 500 зрители.

Условията в Арената позволяват и няма съмнение, че и двата рекорда, и на Европейско и на Световно първенство, ще бъдат надминати, защото за втория мач на "орлите" срещу Португалия на 6 февруари има голям интерес и 18 500 билета са малко, за да го задоволят. В откриващия мач западните ни съседи победиха Словения с категоричното 5:1.

Няма коментари:

Публикуване на коментар