събота, 12 март 2016 г.

"Жълтата стена" - едно от чудесата на футбола


"Вестфаленщадион", известен също и като "Сигнал Идуна Парк", е едно от многото чудеса на модерния футбол. Във всеки сантиметър спектакъл от футболна страст, преди пътуването на Тотнъм до Борусия (Дортмунд) в Лига Европа уловихме могъщата "Жълта стена".
Звукът кънти и резонира във всичките четири краища, докато цяла бира прелита през рамото ти. Известната южна трибуна е сякаш си отишъл на представление. Опит от интензивна футболна радост, преди дори топката да е била ритната ще те погълне в звука на празнуването и космите по врата ти ще бъдат остри като бръснач, оставени сами на ръба. Във всеки смисъл, това е място станало символно със сила и с привържениците идващи заедно да формират силата, която е над всеки допълнителен играч на този терен, да играеш край тази мега структура с огромни пропорции трябва да е завладяващо изживяване.

Нещо по което клубът работи отблизо с неговите поддръжници, това е място което вдъхновява привърженическия свят с представяния, които стигат до всеки край на планетата с техните победоносни приветствия. В предната част, два подиума са домакини на гласовитите господа, които водят възгласите на подкрепа, докато знамената точно до тях правят сцена, която очите ти ще преповтарят във времето. Гледка от милиони пощенски картички, има истории във всеки един отделен привърженик и тази жълта славна стена показва във всеки смисъл, че няма място като у дома. Може да се държиш към жълтия тухлен път, стената е могъщо магично място което е било омагьосано с футбол още от своето раждане.

Ако не си го изпитвал, подканяме те да направиш пътешествие. Вземи нещо жълто по път и се преструвай, че знаеш думите, скоро ще се завръщаш вкъщи в търсене да разшириш немския си речник. "You'll Never Walk Alone" е една песен, която ти, разбира се, ще знаеш и изживяването да я изпееш заедно с най-добрата част от 80 000 души няма да те остави с години.

Източник: Футболната библия

Няма коментари:

Публикуване на коментар