събота, 12 март 2016 г.

От болничен креват, но на стадиона! Дядо сбъдна последното си желание


Една от най-убедителните серии през този сезон в европейския футбол беше прекъсната тази вечер. След десет поредни шампионатни победи, ПСВ Айндховен се препъна и то когато никой не очакваше това. Точка от Айндховен (1:1) отнесе слабакът Хееренвен и нанесе сериозен удар по "филипсите" в борбата за титлата. Сега Аякс има възможност утре срещу НЕК с победа да се изкачи на първо място в класирането и да излезе с точка преднина преди големия сблъсък, който по програма е в следващия кръг в Айндховен.

Въпреки нежелания резултат и горчивото хапче, привържениците в Айндховен тази вечер бяха на крака и аплодираха. Трогателни сцени бяха видяни на трибуните на стадион "Филипс". В центъра на вниманието беше Пиет Адриянс. Човек, който беше гръмогласно поздравен от целия стадион.

Пиет Адриянс е на 88 години, боледува от неизлечима болест на белите дробове и не му остава още много живот. Все пак, това не попречи на него и неговите приятели да му осигурят момент за помнене. Доведен е в болничен креват на стадиона и е сместен на трибуните откъдето гледа целия мач на своя обичан клуб. Болният дядо имал само едно желание: отново да види своят ПСВ, на който вярно служил 52 години като работник на стадиона. Желанието му е изпълнено, а впечатлението развалиха само футболистите на домакинския отбор, които не му подариха победа...

За да развали празненството в Айндховен, Хееренвен в 53-ата минута чрез Мишел Те Фреде отбеляза за предимство след феноменална асистенция на Сем Ларсон. ПСВ успя бързо да се оправи и да изравни в експресен срок, след като Люк Де Йонг се разписа три минути по-късно. Нападателят го направи така както най-често му се случва - с удар с глава. ПСВ имаше още много време за обрат. Редуваха се шансовете за попадение пред вратата на Хееренвен, но домакините не спряха да изпускат и изгубиха две важни точки в тежка шампионска надпревара с Аякс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар