вторник, 19 юли 2016 г.

Божинов: Жал ми е за Бандаловски


- Съжалявате ли, че вашият сънародник и голям приятел Иван Бандаловски по решение на треньорския щаб, заради проблеми с дисциплината, не тренира вече с първия отбор?

- Разбира се, че ми е жал. Не само за Бандата, жал ми беше и за Марко Йованович. Когато някой си отива... заяви Валери Божинов пред "Спортски журнал".

- Треньорът Иван Томич каза, че сте коментирали нещо в съблекалнята след мача с поляците?

- Не аз, а той...

- Имате проблем с треньора?

- Нямам проблеми с никой. Защо да имам?

- Недоволен сте от положението си?

- Не, всичко е наред.

- Боли ви, че сте резерва, в началото на сезона предимство има Никола Джурджич?

- Няма какво да ме боли. Професионалист съм, можете да се уверите за тази година - един от най-големите. Всичко и винаги за Партизан!

- Ще бъдете ли, все пак, в списъка за Полша?

- Не знам, подготвям се за мача. Треньорът решава. Бих искал...

- Имате ли предложения за трансфер в чужбина?

- Няма нищо конкретно. Играя в Партизан, само за това мисля.

- Партизан ще елиминира ли Заглембе?

- Дай боже да бием! От 8 юли и началото на подготовката другарите и аз имаме ясна цел: класиране в груповата фаза на Лига Европа! Само към това се стремим!

- Поляците се разиграха, резултатът от Хумско им е от полза, на старта на първенството прегазиха Корона с 4:0?

- Гледах мача... Важно е да вкараме гол повече от тях. Добре, върши ни работа и равенство, но се знае партизановото: за победа!

В 46 мача за Партизан Валери Божинов вкара 18 гола, интересно - всичките в първенството.

Потърсен за коментар беше и самия Бандаловски за решението заради проблеми с дисциплината да бъде отстранен от първия отбор на Партизан, и по всичко изглежда, е на изхода на Хумско.

- Не искам да говоря сега - заяви българският национал с 47 мача за година и половина с черно-белия екип, в който има и един гол срещу Спартак (Суботица) за Купата на Сърбия.

Бандаловски е цел на няколко турски клуба.

Случаят с Иван Бандаловски буди спомени за случая с друг българин носил екипа на Партизан преди три години - Иван Иванов.

Освен българското, общото между тях е, че защитникът с всички сили искаше да се премести в Базел, отказвайки да играе срещу Ширак. По-късно все пак игра срещу Лудогорец, според мнозина - твърде слабо. И след това се пресели в Швейцария.

Няма коментари:

Публикуване на коментар