вторник, 26 юли 2016 г.

Люпко Петрович: Не може Лудогорец да бъде фаворит

 http://i.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2015/07/19/0443922001437292188_539734_673x372.jpg
Катай и приятели ще имат подкрепата на Делиjе, но каква доза храброст би била когато в ложите на "Лудогорец Арена" седне треньорът, който изведе клуба от Маракана до шампионската титла на Европа през 1991 година.

Работни ангажименти не позволяват на старши треньора на Левски Люпко Петрович да пътува от София до Разград и да бъде със своя Цървена звезда.

- Имаме тренировка. Разград е отдалечен на 370 километра от София и няма как да стигна. Ще гледам мача по телевизията - заяви Люпко Петрович в телефонно интервю за "Спортски журнал".

- Какви са шансовете на Цървена звезда срещу Лудогорец?

- Не мога да кажа, защото не съм успял да видя какво качество има отборът на Звезда.

- Лудогорец е клуб във възход?

- Какво да кажа за клуб, който вече пет години е шампион на България и довежда играчи за два милиона евро?! Играчите имат месечни заплати от 70 000 евро, няма смисъл да се поставят допълнителни въпроси. Собственикът е решил да бъде шампион, иска да направи и успех и в Европа.

- Дали имат слабости?

- Лудогорец наистина има добър състав. Бързи и хитри играчи са.

- Кой е най-опасен?

- Лукоки, непрекъснато шари и влиза в средата. Нападателят Кафу е много опасен, както и левият бек Натаниел. Играят в система 4-2-3-1, това лято се подсилиха в защита. Украинецът Пластун е закупен за 500 000 евро, ще видим какво може, засега само знам, че е висок.

- Най-добре познавате Марселиньо?

- Класически плеймейкър, много зависи в играта от него. Има навременни подавания, извънредно изпълнява свободни удари.

- Има ли Звезда обективни шансове?

- Звезда има шанс дори и да играе срещу Барселона, добре е, че първият мач е в България.

- Прогноза за резултата?

- Кой знае какво ще се случи, как ще се реши отгоре от небето. Сигурно е само, че на Звезда няма да е лесно, въпреки че през миналия сезон доминантно взе титлата, това е нещо друго.

- Лудогорец е в ролята на фаворит в първия мач?

- Не може Лудогорец да бъде фаворит срещу европейски и световен шампион! Звезда винаги е Звезда, не е аутсайдер без оглед на това, че сегашният противник влага повече - заключи Люпко Петрович.

Няма коментари:

Публикуване на коментар