неделя, 28 август 2016 г.

Хакан Шукур е изтрит от историята на турския футбол!

Hakan Šukur izbrisan iz istorije turskog fudbala!Футболният съюз на Турция и Галатасарай, под натиска на Ердогановата власт, трябваше да изтрият най-добрият стрелец в историята на тази държава от всички официални документи. Никой не е вкарал 228 гола за Галата!

Футболният съюз на Турция изтри всичко което има каквато и да е връзка с един от най-добрите футболисти, които е имала тази държава - Хакан Шукур.

ТФС премахна всички документи и материали, които имат връзка с бившия футболен национал на държавата Шукур, за когото след опита за държавен преврат е разписана заповед за издирването му и арестуването му, съобщават агенции, цитирани от "Ал Джазира Балканс".

"Както е разбрал журналист от официално лице от ТФС, премахнати са всички фотографии на Шукур в комплекса на националния отбор "Хасан Доган" в Истанбул. Също така, в музея, където са изложени фотографии на всички играчи на турския национален отбор, вече я няма снимката на Шукур", пише в текста.

Натискът от върхушката на властта се отрази и на Галатасарай, който започна постъпки за изхвърлянето на легендата от клуба. Шукур е изиграл 392 мача за Галата и е отбелязал 228 гола, което го прави може би най-важният футболист в историята на най-популярния турски клуб.

И това не е всичко.

Името на Шукур е махнато и от плочника в турския град Одрин, съобщава агенция Анадола.

"Град Одрин, който се намира в западна Турция, през 2012 г започна проект, който отрежда плочник в центъра на града на който са написани имената на най-добрите играчи в четирите големи турски клуба - Фенербахче, Галатасарай, Бешикташ и Трабзонспор. На плочника се намираше и името на Шукур, но с решението на Град Одрин, в сряда е премахнато", пише "Ал Джазира Балканс".

"В рамките на разследването срещу организацията ФЕТО, за която се смята, че е отговорна за опита за държавен преврат в Турция на 15 юли, е арестуван бащата на Шукур - Селмет. По-рано беше обявено, че турските власти са издали заповед за арестуване на Шукур заради връзки с Фетулах Гюлен, който се смята за организатор на опита за пуч през миналия месец."

Турските власти, предвождани от президентът Реджеп Ердоган, в заповедта за арестуване на бившия футболист са вписали, че се търси за "членство във въоръжена терористична организация".

Съдът нареди и конфискация на всички имущества на бащата и сина.

Шукур, който напусна Турция през миналата година, игра за няколко европейски клуба и беше най-добрият голмайстор на турския национален отбор в международни надпревари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар