неделя, 14 август 2016 г.

Убитият ултрас на Партизан се жалвал от полицейска репресия

 
Убитият Ален Костич е познат в обществото и на полицията вече цяло десетилетие.

Един от лидерите на привърженическата група на Гробарите - Забранjени, Ален Костич (30) почина в последствие на тежки рани от автоматично оръжие получени в събота пред неговата къща в Железник.

Арестуван е предполагаемия му убиец Н.Е (25), който след бърза акция на полицията е намерен в апартамент в Железник. Той се е барикадирал в жилището, а след обсада е хванат.

Починалият Костич е бил лидер на групата "South Family", която е подгрупа на Забранjени и е минавал за един от най-видните и пламенни привърженици в южната трибуна, а много често е влизал във физически сблъсъци със запалянковци на Цървена звезда.

Според някои информации, последният път това се случило преди няколко месеца в Скадарлия, когато е нападнат от петима хулигани и тогава получил тежки травми на главата.

Костич, чийто прякор е Куби, отдавна е познат и за обществото и за полицията. Срещу него през 2006 година са повдигнати 14 обвинения за тежки престъпления, като насилническо поведение и нанасяне на тежки телесни повреди.

Все пак нито едно от тези обвинения не завършва с присъда, а от съда обясняват, че делата са прекъсвани, защото "лицето не може да бъде намерено на заявения адрес". Подобен брой обвинения има към него и от тогава до днес.

През 2013 г той е ранен, на същото място, пред своята къща, при този случай срещу него са изстреляни четири куршума, а е уцелен в крака.

През същата година в отделни сблъсъци в Белград загиват Владимир Живкович, също член на Забранjени, а в кафенето "Пензиjа" е убит привърженика на Рад и член на неонацистката група Отряд 18, Владимир Лукич.

Преди три години Костич е бил разследван за опит за убийство, защото с метална щанга е пребил Югослав Д. (44) и заради това е бил в затвора до средата на октомври, когато е пуснат да се бори за свободата си.

Преди всичко това, през септември 2012 г, загиналият лидер на Забранjени се жалвал от полицейска репресия, обвинявайки полицаи, които дошли на отварянето на неговото кафене "Бианко нери", твърдейки че са го пребили пред гостите, между които са били неговия баща и брат.

"В десет часа локалът се напълни, имаше между 60 и 70 човека. Час и половина по-късно дойдоха полицаите, около 40. Когато видях полицаите, които идват към локала, спрях музиката и излязох отпред и тогава започнаха подмятания от един от полицаите "Какво се надуваш, пичко малка? Защо спря музиката, какво има?", отговорих му "Какво искате", след което получих първия удар" - казва тогава лидерът на Забранjени и добавя:

"Бихме се около десет минути. Тогава един полицай ми опря пушка в гърдите, на което му отговорих "Хайде, убий ме"! Наоколо пищяха жени, комшиите излязоха, всички гледаха... Тук бяха и баща ми и брат ми."
foto: Printscreen
От полицията тогава съобщиха, че срещу него е започнато разследване за нападение над служебно лице, защото отказал да покаже лична карта и напсувал полицай, когото после ударил.

Припомняме, че Забранjени някога бяха част от привърженическата група Алкатраз, чийто лидер е Джордже Прелич, който е подсъдим за убийството на Брис Татон, привърженик на Тулуза, през 2009 г. След това се получиха несъгласия и оттогава Забранjени и Алкатраз са в постоянна вражда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар