петък, 26 август 2016 г.

Дълг за ток заплашва Ниш да остане без футбол


Мачът между нишкия Раднички и Младост (Лучани), който по програма е утре от 21 ч е под въпрос.

В сряда по обяд служители на Електродистрибуция Ниш са изключили тока на Градския стадион в Чаир, а както стоят нещата изглежда малко вероятно проблемът да се реши в петък или събота.

От два дни футболистите вместо вечерна тренировка, правят занятия преди или по обяд на дневна светлина. Треньорът Милан Раставац не пожела да коментира детайлно ситуацията и заяви само:

- От нас зависи да се подготвим за мача сякаш ще се изиграе в отредения ден и час. Всичко останало не зависи от нас, затова не се натоварваме. Напълно сме концентрирани над задълженията си на терена.

От ЕД Ниш директорът Бобан Джунич заяви, че до изключването се е стигнало по нареждане на Електромрежа Сърбия, която е част от Електропривреда Сърбия.

- Нашите работници само са изпълнили нареждането. Решението за изключването много по-рано е дадено на град Ниш, който е собственик на обекта и на практика разполага със стадиона. Основната причина за изключването от електрическата мрежа е неплатен дълг за консумация на електроенергия от 4,1 милиона динара - заяви Джунич.

Проблемът с тока на Чаир не е от вчера. Град Ниш е сключил договор през февруари 2012 г с дружеството "Югоизток" Ниш (междувременно закрито) за включване на стадиона към електрическата мрежа.

Договорът е сключен за година и половина и в него е вписана "поръчката на електроенергия е за града", защото по това време започва голяма реконструкция на стадиона. "Югоизток" е подписал договор с града, а за потребител на електроенергия в договора е вписано предприятие "Кран". Този договор е изтекъл на 3 септември 2013 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар