събота, 3 септември 2016 г.

Цървена звезда е втори по посещаемост в Европа

http://cdn.tf.rs/2016/08/03/cz-485x274.jpg
Смятайки квалификациите за Шампионската лига и Лига Европа, Цървена звезда е вторият най-гледан клуб в Европа!

Сръбският шампион според официалната страница е гледан на мачовете с Валета, Лудогорец и Сасуоло от 103 000 души в Белград.

- Цървена звезда в квалификациите, които неотдавна завършиха, смятайки двата турнира, е вторият най-гледан клуб в Европа. Шампионът на Сърбия в три изиграни мача в Белград е наблюдаван от над 100 000 души, по-точно - малко повече от 103 000. Пред Цървена звезда се намира само Селтик, който на всеки от своите три мача в Шотландия има малко над 50 000 привърженици. Все пак, в източната, в икономически по-скромната Сърбия, привържениците на Цървена звезда показаха и доказаха, че винаги са зад клуба си.

- Общо, Цървена звезда е, когато става въпрос за посещаемост, оставил под себе си редица клубове като Легия, Стяуа, Копенхаген, Розенборг, Ференцварош... Мачът против Лудогорец, който е изигран на Маракана е единствен, заедно с мачовете на Селтик, на който е премината цифрата от 50 000 посетители. Така Звезда успя да събере на своя стадион повече запалянковци от Манчестър Сити, Порто, Рома, Борусия (Мьонхенгладбах) - пише в съобщението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар