четвъртък, 27 октомври 2016 г.

Реал Сосиедад назначи бездомник, който живееше пред стадиона му


Футболната игра има силата да изненадва всеки ден, във всеки мач, във всяка посока. Това не е прерогатив само на футболистите. И футболните служители и управители, много често по лош начин (колко това е оправдано нека остане тема за някой друг път), умеят и положително да изненадват...

Реал Сосиедад назначи на работа Рубен, господин на 35 години, който със своето куче Мундо спи пред "Аноета", стадионът на баския клуб. Сосиедад предложи на този бездомник временна работа в службата по поддръжка на стадиона, за срок от два месеца.

"Вече започнах да вярвам, че съществуват толкова добри хора. След толкова падения се губи надеждата", казва Рубен пред "Марка".

Още отсега се съобщава, че договорът на Рубен ще бъде продължен, ако покаже, че се справя добре с работата. Ако всичко се нареди както е замислено, Рубен ще може да намери квартира за себе си и най-сетне да напусне улица Сан Себастиан.

Рубен живял осем месеца пред "Аноета". Някогашните съседи в махалата Амара Бери му помагали, подарявайки му дрехи и давайки му пари. Сега вече не могат да го намерят на улицата, зает е на своята нова работа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар