сряда, 30 ноември 2016 г.

Бразилски нападател избра Шапекоенсе за Световен отбор на 2016 г

Tocantins votes for Chapecoense players in FIFA World XI ballot
Бразилски нападател отдаде почит на загиналите си сънародници като избра 11 от играчите в своя отбор на годината.

Нападателят на Ещорил Густаво Токантинс отдаде почит на Шапекоенсе, след като клубът пострада от фатална самолетна катастрофа, която уби 71 пътници.

Полетът на Шапекоенсе на път към Меделин за финала на Копа Судамерикана срещу Атлетико Насионал завърши трагично, оставяйки футболния свят опустошен от загубата.

Бившият таран на Коринтианс Токантинс беше сред многото изразили съболезнования към бразилския клуб, като направи и трогващ жест - избра 11 футболисти на Шапекоенсе в своя Отбор на ФИФА Световни XI.

Токантинс се премести от Бразилия в Португалия през юни, но отдаде почит на сънародниците си, пускайки снимка със съобщение в Инстаграм: "Днес трябваше да гласувам за 11-те най-добри играчи в света за 2016 г/ Трябваше да избера само 11, но моето желание беше да направя това за всички играчи на Шапекоенсе.

"В почит на моите приятели, които загинаха в тази трагедия, аз помолих бог за прошка за всичко, и искам да приготви специално място в рая за всеки от вас. По целия свят са истински герои. ТОВА Е МОЕТО УВАЖЕНИЕ КЪМ ВАС МОИ ШАМПИОНИ. ФУТБОЛЪТ НЕ Е САМО ИГРА."

Няма коментари:

Публикуване на коментар