вторник, 20 декември 2016 г.

Чеферин в Загреб: Македонец чрез хърватските медии "създаде" Балканската лига


Президентът на Европейската футболна централа Александър Чеферин отхвърли историята, че лига от клубове от бивша Югославия е вече създадена и добави, че УЕФА няма никаква връзка с тези приказки.

Чеферин даде изявление в Загреб, където беше гост на Хърватския футболен съюз.

"Някакъв местен футболен функционер представил някаква своя идея, пред хърватските медии, и от това стана голяма история за договорена регионална лига, за пари, които УЕФА вече е подготвила за това. Повтарям, никаква регионална лига не е била договорена, никакви пари не са подготвени, това е история на господин от Македонския съюз, който не е свързан с УЕФА по никакъв начин. Ако някой друг освен УЕФА иска да организира регионална лига, това е друго нещо", заяви Чеферин, цитиран от "Индекс".

Все пак, съществува размисъл за създаване на някаква подобна надпревара в бъдеще.

"Разликата между големите и малките всяка година става по-голяма. Получили сме много идеи за някакви междудържавни първенства, от Шотландия и Холандия, хората размислят над това, но това не означава, че ще има лига от държавите от бивша Югославия. Ако се направи нещо, ще бъде от повече съседни държави и ще дава влизане в Шампионската лига или Лига Европа. Но освен размисъл за това, нищо не се е случило", отсече Чеферин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар