сряда, 21 декември 2016 г.

Вайгъл и Борусия (Дортмунд) удължиха договора си

image
Борусия (Дортмунд) успя да удължи договора на големия и международно желан талант Юлиан Вайгъл, досегашният контракт беше до 2019 г, а вече е с две години повече - до 30 юни 2021 г.

"Чувствам се добре в Дортмунд, грижат се за мен и в спортен смисъл и изобщо. Беше логично решение за мен да удължа договора си, с малки промени", заяви 21-годишният халф, който дойде от клуба от Втора Бундеслига Мюнхен 1860 в осемкратния шампион на Германия.

Спортното развитие на Вайгъл в Борусия беше бързо. В неговия дебютен сезон той участва 25 пъти в 30 двубоя от Бундеслигата, по време на които не показа знаци на проблеми, представи се силно в единоборствата и сгреши само 8% от подаванията си, най-доброто постижение в Борусия и едно от най-добрите в първенството. В 34-ия кръг Вайгъл направи исторически рекорд в Бундеслигата с 214 докосвания до топката срещу Кьолн. Наградата за неговите отлични и постоянни представяния бяха повиквателните за националния отбор на Германия за който записа три участия в международни мачове и беше част от състава за Евро 2016 във Франция. Той е замесен в 67 от 75 възможни мача за Борусия.

"Юлиан вече е важна фигура въпреки младостта си. За много кратък период от време той успя да си осигури място в състава на Борусия, както и да играе на високо ниво, а все още е в началото на своето спортно развитие", заяви спортният директор на дортмундци Михаел Цорк след подписването на договора: "Доволни сме, че той реши да остане с нас за дълго."
image

Няма коментари:

Публикуване на коментар