неделя, 4 декември 2016 г.

Шапекоенсе е носител на Копа Судамерикана


Изпълняващият длъжността президент на Шапекоенсе Иван Токо разкри, че Южноамериканската футболна федерация официално е потвърдила, че неговият клуб ще бъде прогласен за победител в Копа Судамерикана.

Това означава, че Шапекоенсе през следващия сезон ще дебютира в най-силния турнир в Южна Америка Копа Либертадорес. Тези решения ще са от голяма помощ за малкия клуб, защото участието в тамошната Шампионска лига ще даде възможност на Шапекоенсе да заработи пари и да опита отново да изгради клуба, след трагедията, която му причини самолетната катастрофа.

"КОНМЕБОЛ ни прогласи за победител в Копа Судамерикана. Клубът ще получи 6 500 000 евро и това вече ни е обещано. Не знам само дали и кога ще бъде организирана церемония по връчване на трофея", заяви Токо пред бразилските медии.

След трагичната случка от миналата седмица в Колумбия когато падна самолетът с футболистите на бразилския клуб, Атлетико Насионал се обърна към Южноамериканската футболна конфедерация да връчи трофея от Копа Судамерикана на бразилския състав. Победителят в турнира от миналия сезон Санта Фе вече изпрати своя трофей на Шапекоенсе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар