понеделник, 23 януари 2017 г.

Борусия гради бъдещето, Пулишич удължи договора си

image
Борусия (Дортмунд) си осигури дългосрочно услугите на още един млад талант. Кристиан Пулишич, национал на САЩ, удължи договора си с "жълто-черните" до 30 юни 2020 година.

"Много сме щастливи, че се осигурихме дългосрочния престой на още един невероятно талантлив играч", заяви спортният директор на Борусия Михаел Цорк. "Кристиан вече се наслаждава на висока оценка в отбора и може да бъде крайъгълен камък за нашето спортно бъдеще."
image
Американският национал Кристиан Пулишич играе за дортмундския клуб от февруари 2015 г. Той е шампион на Германия с отборите До 17 и До 19 години през 2015 и 2016 г, а е член на мъжкия състав от януари 2016 г, записвайки името си в историята през това време. Пулишич е най-младият играч с голове в Бундеслигата (до момента общо четири), той е най-младият футболист на Борусия (Дортмунд) играл в Шампионската лига, най-младият национал на САЩ и най-младият голмайстор в световна квалификация за янките. Въпреки че отпразнува 18-ия си рожден ден през септември, той вече има 11 международни мача, отбелязвайки три гола.

"Все още имам да уча", заяви Кристиан Пулишич. "Чувствам, че Дортмунд предлага най-добрите условия за това. Имам възможност да играя пред 80 000 привърженици. Ние имаме най-добрите привърженици в света - не може да бъде по-добре от това!"
image

Няма коментари:

Публикуване на коментар