вторник, 30 май 2017 г.

45 г стигат: Давид Вагнер върна Хъдърсфийлд в елита на английския футбол

David Wagner
Мениджърът на Хъдърсфийлд Таун Давид Вагнер заяви, че се намира в "приказка", след като видя неговият отбор да влиза във Висшата лига през "Уембли".

Таун би Рединг след драматични дузпи в плейофа на Чемпиъншип в понеделник, за да се завърне в елита на английския футбол за пръв път от 1972 година.

"Толкова съм щастлив и горд с играчите ми, целия град и всеки работник в клуба", сподели Вагнер.

"Играчите се превърнаха от герои в легенди по време на тези плейофи".

Вагнер, който пое Хъдърсфийлд от 19-о място през миналия сезон го класира пети през 2016/17 г, а смята, че издигането на клуба до Висшата лига може да се опише като научна фантастика.

Бившият треньор на Борусия Дортмунд ІІ вярва, че желанието на играчите му е помогнало изкачването да стане реалност.

"Заявихме като група, че искаме да излезем от зоната си на комфорт, защото ако не сме способни да го направим, не можем да бъдем конкурентни", заяви 45-годишният немец.

"Поисках от играчите да направят това толкова много пъти и те получиха дивиденти за инвестираното от тях. Искахме да открием нови начини да сме конкурентни. Щастлив съм, че доказахме, че опитът не е всичко в Англия. Откакто дойдох, винаги бях в конфронтация с това, че нямам опит в английския футбол, нямам опит в първенството, нямам опит да нямам зимна почивка, нямам опит в плейофи. Опитът е важен, но ако имаш страст, желание и идеи, можеш да го компенсираш. Толкова съм щастлив, че доказахме, че това е възможно и завършихме тази приказка с щастлив край", сподели наставникът.

Влизането на Хъдърсфийлд във Висшата лига като клуб с бюджет по-малък от 12 милиона паунда предизвиква сравнения с предишни отбори печелили влизане като Борнемут и Бърнли.

Но вместо да копират тези преди тях, Вагнер смята, че клубът създава своя собствена история.

"Знам малко за тези клубове, но не съм следвал техните истории или как се озовали там. Трябва да сме съсредоточени над себе си и този клуб създаде идентичност и стил сега. Няма смисъл да ни сравняват с други, този клуб трябва да създаде своя история и смятам, че върви по този път", заяви Вагнер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар