събота, 10 юни 2017 г.

Борусия (Дортмунд) и Щутгарт с наградата "Терен на годината" за 2016/17

image
Експертно жури връчи наградата за "Терен на годината" за изминалия сезон 2016/17 за чудесно качество на терените. Наградите бяха за терена на "Сигнал Идуна Парк" на Борусия в Дортмунд за Бундеслигата и за Щутгарт и техния терен на "Мерцедес-Бенц Арена" във Втора Бундеслига.

Тази награда се връчва за четвърти път. В Бундеслигата през миналия сезон спечели Волфсбург, който тази година остана втори, а Разенбалшпорт Лайпциг се нареди трети, като беше носител на отличието за 2015/6 г във Втора Бундеслига. ФК Хайденхайм остана втори във Втора Бундеслига, а трети е Бохум.

Церемонията по награждаването ще бъде част от 10-ата Информационна среща между пазителите на зеленото, която ще се проведе на 5 и 6 септември на "Алианц Арена" в Мюнхен.

Оценяването чрез тримата члена избрани от Германската асоциация на терените е базирано на три части от оценяваща система за спорт, оценяване и степенуване от жури и от оценката на пазителите на зеленото на стадионите. По първия критерий мнение за състоянието на терена дават капитаните на двата клуба и съдиите за всеки мач в Бундеслигата и Втора Бундеслига, като се оценява по скала от 1 (лошо) до 5 (отлично). Добавяйки средните оценки на мач в таблица с точки.

Отборът отговорен за наглеждането на терена за Борусия (Дортмунд) е под наблюдението на пазителя на зеленото Вили Дросте (на снимката долу с Роман Вайденфелер).
image

Няма коментари:

Публикуване на коментар