четвъртък, 13 юли 2017 г.

Свен Бендер напуска Борусия (Дортмунд), събира се с брат си в Байер (Леверкузен)

image
Борусия (Дортмунд) най-вероятно ще бъде без Свен Бендер от това лято. 28-годишният универсален бранител е на път да премине в местния съперник Байер (Леверкузен), въпрос е на медицински прегледи, след като информира управата за желанието си да напусне.

"Преди няколко дни говорих с Аки Ватцке и Михаел Цорк, като ги помолих за разрешение да напусна Борусия след осем години в клуба, за да започна ново предизвикателство. Дори като младо момче, единственото нещо което имаше значение за мен беше да изляза на терена. За съжаление, в последно време не играя редовно за Борусия, което е частично и заради контузии. Много съм благодарен на Борусия (Дортмунд), че уважи моето решение, въпреки че искаше да ме задържи. Виждам това като знак на голямо уважение", заяви Бендер.
image
Той продължи: "Годините, които прекарах в Дортмунд не само оформиха моята кариера, но моят живот и този на семейството ми също. Искам да благодаря на всички в управата на клуба, моите съотборници, моите треньори, щаба, работниците в Борусия, и, разбира се, нашите уникални привърженици, че ми позволиха да стана част от семейството на Борусия и се надявам да ми позволят да остана в него и за в бъдеще. Преминахме през добро и лошо заедно. Това ни сплоти и трябва да продължи да ни свързва завинаги!"

Свен Бендер - мъж, който е по-корав към себе си отколкото който и да е друг, който винаги е безкомпромисен в борбата, и въпреки това толкова честен, че стана перфектния пример за честна игра - постигна някои впечатляващи успехи в Борусия (Дортмунд). Роденият в Розенхайм защитник стана шампион в Бундеслигата през 2011 и 2012 г, спечели Купата на Германия през 2012 и 2017 г, достигна финала на Шампионската лига през 2013 г.
image
Спортният директор Михаел Цорк декларира, че "ще бъде трудно за нас и в спортен и в личен план да видим водеща фигура като Свен Бендер да напусне. Той дойде при нас с изразено желание да му бъде позволено да поеме ново предизвикателство." В последствие всички опити, които бяха направени да убедим Бендер да остане "за съжаление се провалиха", според Цорк.

"Очевидно нашето предпочитание беше да продължим да имаме Свен Бендер като част от отбора ни. От друга страна, той е играч, който е показал повече посветеност на Борусия от почти всеки друг. Няма нужда да се казва, че това решение означава, че изслушахме по-внимателно какво има да каже той и уважаваме личното му решение", коментира Ханс-Йоаким Ватцке. Председателят на Борда продължи: "Напълно честно, ако не беше Мани, с цялата му история в клуба, да придвижим такава молба, ние никога нямаше да кажем Да."
 image
Борусия (Дортмунд) пожелава на Свен Бендер, който ще играе със своя брат близнак Ларс в Леверкузен, ако премине успешно медицинските прегледи в клуба, всичко най-добро в личното и професионалното му бъдеще.

Борусия (Дортмунд) винаги ще цени "Железния Мани" като важен член на семейството на клуба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар