петък, 14 юли 2017 г.

Кагава поднови договора си с Борусия (Дортмунд) до 2020 г


image
Борусия (Дортмунд) си осигури още един ключов играч в дългосрочен план. Спортният директор Михаел Цорк обяви удължаването на договора на Шинджи Кагава в първия ден от турнето на клуба в Азия. Японецът подписа споразумение до 30 юни 2020 година.

"Щастливи сме, че Шинджи ще продължи да играе за нас в идните три години", изтъкна Цорк в Токио, и добави: "Шинджи се идентифицира с нашия клуб, с града, и с нашите привърженици. И като един от по-опитните членове на състава, той е невероятно важен в отбора, който е много млад като цяло." Кагава има 88 мача за националния отбор на Япония в които е отбелязал 27 гола.
image
С изключение на две години, в които 28-годишният играч преследва личната си амбиция да играе в английската Висша лига и носи червения екип на Манчестър Юнайтед между 2012 и 2014 г, Кагава играе за Борусия (Дортмунд) от 2010 г. Той е отбелязал 36 гола в 127 мача в Бундеслигата досега. Той е асистирал директно за още 33 попадения. В добавка той има и 57 мача в европейските турнири и за Купата на Германия, в които е вкарал 18 гола.

"Борусия е като семейство. Горд съм, че никога не ме забравиха и че отново принадлежа тук", заяви Кагава след завръщането от Манчестър през 2014 г. В пресконференция на която присъстваха повече от 150 (!) японски журналисти, той заяви днес: "Борусия, с невероятните си привърженици, наистина ми стана много ценна. Много съм щастлив, че ще остана част от този невероятен клуб в едно от най-добрите първенства в света с най-посетените мачове."
image
Универсалният халф беше един от крайъгълните камъни по пътя към титлите на Германия през 2011 и 2012 г, като има голямо участие в спечелването на Купата на Германия през 2012 и 2017 г. Кагава отбеляза първия гол при победата на финала срещу Байерн (Мюнхен) (5:2) през 2012 г. Във финала срещу Айнтрахт (Франкфурт) през 2017 г той задаваше темпото на сблъсъка. Сега следват поне още три години игра в "жълто-черно".

Няма коментари:

Публикуване на коментар