събота, 12 август 2017 г.

Руски бизнесмен се оттегля от македонския Вардар

Фудбалери Вардара остају без финансијске подршке
Руският бизнесмен Сергей Самсоненко обяви, че след края на сезона повече няма да финансира македонския футболен и хандбален клуб Вардар.

Неговото решение да се оттегли дошло след критиката на обществеността по повод да се повиши значително цената на билета за мача, който футболистите на Вардар ще играят срещу Фенербахче в квалификациите за Лига Европа.

"Македония е била дом за моето семейство и мен 11 години и влагах огромни пари в развитието на спорта в тази държава. Когато е достатъчно, достатъчно е", заяви собственикът на мъжкия футболен и женския и мъжкия хандбален клуб Вардар в отворено писмо до обществеността.

Самсоненко сподели, че нито една цена на билет не може да се мери с цифрите, които е вложил в македонския футбол, хандбал и тенис.

"Никога не съм бил обиден както в последните няколко дни. Реших, колкото и това решение да беше тежко за мен. Този сезон ще е последният в който ще влагам в трите клуба", написа Самсоненко.

Той допълни, че клубовете са "в отлично финансово състояние и с трофеи" и ще бъдат върнати на старите им собственици.

Билетите за мача между футболистите на Вардар и Фенербахче струваха между 32 и 50 евро.

Самсоненко обяви, че това е променено и цената ще е пет евро, а онези, които вече са купили по-скъпите ще си получат разликата обратно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар