понеделник, 28 август 2017 г.

Андрей Ярмоленко ще атакува за Борусия (Дортмунд)

http://www.bvb.de/var/ezdemo_site/storage/images/media/bilder/nachrichtenbilder/79t_yarmolenko/2015184-1-ger-DE/79T_Yarmolenko_bvbnachricht_halb_regular.jpg
Носителят на Купата на Германия Борусия (Дортмунд) подписа с нападателя на националния отбор на Украйна и Динамо (Киев) Андрей Ярмоленко. 27-годишният футболист подписа договор с новия си клуб до 30 юни 2021 година.
image
"Андрей е играч, който следим от известно време, играе на най-високо ниво на клубно равнище и за националния отбор на Украйна", каза спортният директор Михаел Цорк за опасния нападател. Той е отбелязал 137 гола в 339 състезателни мача за киевския Динамо. Ярмоленко има 69 участия с екипа на националния отбор на Украйна, отбелязвайки 29 попадения.
image
Високият 1,89 м нападател е бърз, пълен с трикове и истинска заплаха за вратата. Той беше избран за Футболист на годината на родината си през 2013, 2014 и 2015 г. Ярмоленко ще носи №9 в Борусия (Дортмунд).
image
"Много съм благодарен, че Динамо (Киев) ми даде възможността да преследвам мечтата си да отида да играя в голям европейски клуб. Ще работя усърдно на всяка тренировка, за да помогна на Борусия да достигне възможно най-високо ниво, което винаги е мой топ приоритет", сподели Андрей Ярмоленко.
image

Няма коментари:

Публикуване на коментар