четвъртък, 24 август 2017 г.

Тампере стигна до Трета лига и е собственост на привържениците


Любителите на футбола в България добре знаят името Тампере Юнайтед. Финландският клуб отстрани Левски в квалификациите на Шампионската лига преди 10 години. На Балканите е идвал да мери сили и със Сутйеска, подгорския Будучности, ОФК Београд и Цибалия. Имаше го и в играта Футболен мениджър.

Трикратният шампион на Веикауслигата се срина през 2011 година заради финансова криза предизвикана от приемане на пари от сингапурски компании замесени в уреждане на мачове. Народно казано - пране на пари. Тампере е изхвърлен от първа лига, не е успял да се оправи от този удар, за което свидетелства, че не е участвал в нито едно първенство през 2012 и 2013 година. Привържениците купили клубните акции, основали нов клуб под името Там Ю-К (който е под патронажа на Тампере и който се справя никак лошо), съответно същите тези привърженици.

Клубът се състезава в Трета лига Група Б и напоследък е познат по резултатните мачове, които прави. В средата на класирането е и по всичко изглежда няма да се върне скоро в елита и европейските турнири.

Няма коментари:

Публикуване на коментар