сряда, 30 август 2017 г.

Борусия (Дортмунд) привлече европейски шампион в защита

image
Борусия (Дортмунд) привлече немския младежки национал до 21 г Жереми Толян, който стана европейски шампион това лято и взе сребърен медал от Олимпиадата в Рио през 2016 г. Бранителят, който скоро навърши 23 г, подписа с клуба до 30 юни 2022 година.
image
"Жереми може да играе и по левия и по десния фланг на отбраната", заяви спортният директор Михаел Цорк, допълвайки: "Той беше един от крайъгълните камъни в отбора, който спечели титлата за Германия на Европейското първенство до 21 г това лято." Толян игра пълни 90 минути във всеки мач от турнира, в който направи три асистенции, включително и за победния гол при 1:0 на финала срещу Испания.
image
От дебюта си в Бундеслигата за Хофенхайм на 5 октомври 2013 г, роденият в Щутгарт играч има 56 мача в немския елит, отбелязвайки две попадения, като има и шест двубоя за Купата на Германия. Включвайки всички възрастови категории от До 17 г до мъжкия отбор на Олимпийските игри в Бразилия през 2016 г, където завърши като вицешампион, той има общо 38 участия за Германия. "Той е играч с голям потенциал", заключи Цорк.
image

Няма коментари:

Публикуване на коментар