неделя, 6 август 2017 г.

Обамеянг: Оставам в Борусия

Обамејанг: Остајем у Борусији
Футболистът на Борусия (Дортмунд) Пиер-Емерик Обамеянг реши да остане в този немски клуб. Според медиите Обамеянг през летния трансферен прозорец е бил желан от Милан, Реал (Мадрид), Барселона. За него са били заинтересувани и клубове от Китай.

Както сам признава е бил изкушен, но е решил: "Оставам в Борусия".

"Никой не може със сигурност да каже какво носи бъдещето. Разговарях с началниците на Борусия преди почивката, казах какво мисля, че може би съм готов и да пробвам нещо различно. Бях искрен и открит с тях. Но нито един клуб, който ме потърси не можа да осъществи това. Затова оставам в Борусия", заяви Обамеянг пред немските медии.

Единствените клубове, които били готови да платят 80 милиона евро колкото Борусия иска за габонеца са били от Китай.

"Китай беше една от възможностите. Нормално е да съм размислял когато предложиха толкова пари. Знам, че мнозина говореха, че това би било крачка назад в моята кариера, но вярвам, че няма човек, който не би разгледал такова предложение", заяви голмайсторът на Бундеслигата за изминалия сезон.

Обамеянг е в Борусия от 2012 година, когато беше привлечен от Сент Етиен. Кариерата му започва в Милан, а през годините е играл за Дижон, Лил и Монако.

Няма коментари:

Публикуване на коментар